2015-ben is díjnyertesek vagyunk

2015-06-22

A 2015-ös Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen túlzás nélkül mondhatjuk, hogy imádták a pálinkáinkat. Idén 11 pálinkával neveztünk és mindegyikük érmes lett.

 

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstoló keretein belül megtartott Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 11 díjat nyertünk összesen: 4 arany, 6 ezüst és 1 bronz helyezést értünk el. Az összes törkölypálinkánk aranyérmes lett, és összességében is elmondható, hogy idén nyertük eddig a legtöbb díjat. A versenyen számos pálinkafőzde képviseltette magát, a bírák pedig napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak

 

Mivel a Villányi Pálinka profilja a törköly- és szőlőpálinka készítés, ezért külön öröm és megtiszteltetés, hogy a törkölypálinkáink ilyen jól szerepeltek a megmérettetésen és mind aranyat nyertek. Idei célkitűzésünk a törkölypálinka népszerűsítése, így a mostani eredmény mégjobban rámutat, hogy a minőségi törkölypálinka szerethető, igazi magyar különlegesség. A három törköly mellett még egy aranyérmet nyertünk - a Villányi Cseresznyepálinkát is kiválónak értékelték. A cseresznyepálinka mandulás, mégis friss, citrusos íze a bírák tetszését is elnyerte.

 

A Villányi Pálinka filozófiája, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, amelyek a Villányi borvidék hírnevét is öregbíthetik. A Magyarbólyban található pálinka manufaktúránknak nagy büszkeség és elismerés ez az eredmény - inspirál minket abban, hogy továbbra is magas minőségű kiválóságokat palackozzunk, és új ízekkel is merjünk kísérletezni.

 

Az idei verseny a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program folytatása, amelynek célkitűzése a magyar pálinka minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése. Az eredményhirdetésen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarországon minden feltétel adott a kiváló minőséghez. Ehhez megvan az alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar párlatot pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

 

 

Akikre 2015-ben a legbüszkébbek vagyunk:

Díjazottjaink a 2015-ös Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen

 

Arany:

 

Ezüst:  

 

Bronz:

Villányi Meggypálinka

 

 

Vissza