Tudtad, hogy..? A legalább egy évig, 1000 liternél kisebb
fahordóban érlelt pálinkát Ópálinkának hívják.

Hogyan készül...?

    Hogyan készül a Villányi EXR Brandy?

  • Alapanyag

    - Villányi bor különböző villányi pincészetből.
    - Kezelésre nincs szükség, hiszen a borvidék garantálja a kiváló minőséget.
  • Lepárlás

    - Villányi borból lepárlással borpárlatot készítünk.
    - A borpárlatot 1 év pihentetés után 15 hónapra a Villányi borvidéken már előtte bor érlelésre használt tölgyfa hordóba tesszük. Közben folyamatosan ellenőrizzük a minőségét és fejlődését.
  • Nemesítés, kezelés

    - A 15 hónapos hordós érlelés után beállítjuk az alkoholfokot 40%-ra, kezelt, lágyított víz használatával.
    -Ez után hidegkezelést kap, egy napra -2ᵒC-ra hűtjük, majd speciális szűrővel szűrjük.
  • Palackozás

    -A palackban további minimum 3 hónapig pihentetjük.
    - Ez után kerül forgalomba, 7dl-es palackban.
A Villányi EXR Brandyről ide kattintva többet is megtudhat!

    Hogyan készül a Villányi Ágyas Muskotálypálinka?

  • Alapanyag

    -Muskotály szőlő (Muscat Ottonel) a Villányi borvidékről.
    -Az alapanyag minőségvizsgálaton esik át, a rothadt vagy éretlen szemeket szelektáljuk.
    -A bogyózás, darálás után azonnal az erjesztő-tartályba kerül ahol fajélesztővel, enzimmel és tápsóval elindítjuk az erjesztést, és végig 16°C hőmérsékleten tartjuk a cefrét, folyamatosan mérve az alkohol és cukorfokot.
  • Lepárlás

    -A leerjedt cefrét azonnal lepároljuk.
    -kb. 1000-1200 kg cefre kerül az üstbe.
    -a főzés 110ᵒC-os gőzzel történik, erősítőoszlopos, számítógép vezérelt, 1500 literes üstökben
    -a kész pálinka 75-85% alkoholtartalommal jön le főzésenként kb. 80-90 liter
  • Nemesítés, ágyazás, kezelés

    -Fém tartályban, minimum 8 hónapig pihentetjük, tömény (Alc. 75-85%) állapotban.
    -Ezután 3 hónapig aszalt szőlő ágyon érleljük 45%-os alkoholtartalommal, 1000 literes tartályban. 3 hónap után levesszük az „ágyról”.
    -Palackozás előtt a kívánt alkoholfokra beállítjuk, kezelt víz hozzáadásával (38%). Ez után hidegkezelést kap, egy napra -2ᵒC-ra hűtjük, majd speciális szűrővel szűrjük.
  • Palackozás

    -A palackban további minimum 3 hónapig pihentetjük.
    -Ez után kerül forgalomba.
A Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinkáról ide kattintva többet is megtudhat!

    Hogyan készül a 70%-os Villányi Törkölypálinka?

  • Alapanyag

    -Leerjedt vörös szőlő törköly (Alkoholtartalma 3-6%)
    -Minőségvizsgálaton esik át, és mivel a Villányi Borvidék borászaitól frissen érkezik a törköly, szinte 100%-ban jó minőségű alapanyaggal dolgozhatunk.
    -A beérkező alapanyagot azonnal feldolgozzuk.
  • Lepárlás

    -kb. 800 kg törköly kerül az üstbe
    -a törköly nedvességétől függően kb. 4-600 liter vízzel keverjük
    -a főzés 110ᵒC-os gőzzel történik, erősítőoszlopos, számítógép vezérelt, 1500 literes üstökben
    -a kész pálinka 75-85% alkoholtartalommal jön le főzésenként kb. 30-40 liter
  • Nemesítés, kezelés

    -Fém tartályban minimum 8 hónapig pihentetjük.
    -Palackozás előtt a kívánt alkoholfokra beállítjuk, kezelt víz hozzáadásával (70%).
    -Ez után hidegkezelést kap, egy napra -2ᵒC-ra hűtjük, majd speciális szűrővel szűrjük.
  • Palackozás

    -A palackban további minimum 3 hónapig pihentetjük.
    -Ez után kerül forgalomba.
    -A jelenleg forgalomban levő törkölypálinkáink 5 évesek!
A Villányi 70%-os Törkölypálinkáról ide kattintva többet is megtudhat!