TUDTAD, HOGY...?
-
Tudtad, hogy 100 kg szőlőből 12-14 liter 50%-os pálinka készül?
-
Tudtad, hogy a legalább egy évig, 1000 liternél kisebb fahordóban érlelt pálinkát Ópálinkának hívják?
-
Tudtad, hogy a gyümölcscefrébe tilos cukrot rakni?
-
Tudtad, hogy a mézzel kevert pálinka nem nevezhető pálinkának?
-
Tudtad, hogy a pálinkák előfutárját, az égetett szeszesitalokat a 14. században gyógyszerként alkalmazták?
-
Tudtad, hogy Villányban a szőlő után a legjellegzetesebb gyümölcs a meggy?
-
Tudtad, hogy a szőlőfürtök kipréselése után visszamaradó héj- és magrészeket nevezik szőlőtörkölynek?
-
Tudtad, hogy a pálinkát szobahőmérsékleten ajánlott fogyasztani, hogy a gyümölcs minden íze, zamata kiérezhető legyen?
-
Tudtad, hogy a pálinkát 15-20 Celsius fokon fogyasztjuk?
-
Tudtad, hogy a jelenleg hatályban lévő rendelet szerint legalább 37,5 %, legfeljebb 86 % alkohol fokos lehet a pálinka?