Villányi Vörösbor Fesztivál: Idén is Villányi Pálinkával

2015-09-29

Ha ősz, akkor Villány. Ha Villány, akkor pedig finomabbnál finomabb borok, pálinkák. A Villányi Vörösbor Fesztivál megannyi érdekes programot és ízt kínál október első hétvégéjén.

Az október 2. és 4. között megrendezésre kerülő fesztiválra várunk mindenkit, aki a vidéki harmóniában szeretné megkóstolni a pálinkáinkat. Aki a nagyvároshoz vonzódik jobban, az se feledje - ugyanezen a hétvégén a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon is várjuk a Villányi Pálinka standján a minőségi pálinka szerelmeseit. 

Villány legnagyobb és legnépszerűbb, több mint két évtizede hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó boros eseményének résztvevőit huszonhét borászat mellett pálinkaházak, kézművesek és kenyérspecialitások készítői is várják.

 

A borokat a rendezvény központi helyszínén kialakított borudvarban és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A termelők nemcsak a primőr vagy nagy évjáratú különleges borokból, hanem újboraikból is töltenek a vendégek poharába.

Az alkalmanként több tízezer embert vonzó fesztivál programjai között lesz szüreti és veteránautó-felvonulás, hordócsapolás, bakancsos bortúra, néptánc- és virágkötészeti bemutató, játékpark, tűzijáték, Dumaszínház és több koncert is.

Színpadra lép Villányban a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Mrs. Columbo, a Rendhagyó Prímástalálkozó, a Boban Markovics Orkestar, a Második Műszak, éjszakánként utcabálon és DJ-k közreműködésével gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.

Akik többet akarnak tudni a villányi borvidék borairól, a borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről, azoknak jó hírünk van: a program részeként Győrffy Zoltán beszélget majd Bock Józseffel, Gere Attilával, Polgár Zoltánnal és a Pécsi Borozó főszerkesztőjével, Tiffán Edével.

A fesztivál közönségének közlekedését fesztiválbusz, fesztiválvonat és "megerősített" vasúti járatok könnyítik meg Pécs és Villány között.

A Vörösbor Fesztiválról bővebb információk a www.villanyiborfesztival.hu és az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

Forrás: Élelmiszer Online

Vissza