Díjeső a Villányi Pálinkának a 2016-os Országkóstolón

2016-06-22

2016. június 21-én került megrendezésre a Földművelésügyi Minisztérium által szervezett Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny és Országkóstoló eredményhirdetése, amelyen minden termékünket díjazták, sőt Cabernet Franc Törköly Ópálinkánk 5 csillagos pálinkakiválóság lett.

 

Az országkóstolóra minden eddiginél több termelő, 51 kereskedelmi főzde 327 tétellel nevezett. Gál Péter, az FM eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a tanács az idén először szervezte meg köztestületként az országos pálinkaversenyt és ezzel párhuzamosan a pálinkakiválóságok kiválasztását. A múlt évi tapasztalatokat hasznosítva, a mostani megmérettetés magas színvonalat képviselt - húzta alá. 

 

Az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen aranyéremmel díjazták Cabernet Sauvignon Törkölypálinkánkat, 50%-os Válogatott Vörös Törkölypálinkánkat és Cabernet Franc Törköly Ópálinkánkat. 

Ezüst érmet kapott Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinkánk és Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinkánk

Bronz éremmel díjazták a Villányi Ágyas Válogatott Vörös Törkölypálinkánkat

 

 

Az ezzel párhuzamosan futó Országkóstoló versenyen a tavalyi 107-tel szemben idén 172 tételt minősítettek pálinkakiválóságnak. A 172 pálinkakiválóságból csupán 61 kapott 5 csillagos pálinkakiválóság minősítést. 

 

Pálinkakiválóságnak minősítették Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinkánkat (5 csillagos pálinkakiválóság), Cabernet Sauvignon Törkölypálinkánkat, 50%-os Válogatott Vörös Törkölypálinkánkat és Cabernet Sauvignon Szőlőpálinkánkat.

 

 

További részletek: http://eredetvedelem.kormany.hu/fm-pnt-palinka-orszagkostolo-eredmenyhirdetes 

 

Vissza