Indul a Pálinkaséta a magyarbólyi üzemben!

2016-09-05

NEM MÚZEUMSÉTA, IGAZI ÜZEMLÁTOGATÁS

A Villányi Pálinka 2016. szeptember 3-án indítja el első hivatalos pálinkasétáját a Villánytól 4 km-re, Magyarbólyban található főzdéjében. A Magyarbólyi Pálinkaüzem már 2008 óta állít elő díjnyertes pálinkákat, és most eljött az idő, hogy mindenki láthassa, hogyan is készülnek prémium törkölypálinkái, borpárlatai és gyümölcspálinkái. Az autentikus pálinkasétákon betekintést nyerhetünk egy működő pálinkaüzem életébe, megismerhetjük a pálinkakészítés folyamatát és a séta végén a legfinomabb pálinkákat meg is kóstolhatjuk. Aki a Villányi Pálinkasétára váltott jegyet, az nem egy múzeumi élményt kap, sokkal inkább a főzde technológiai megismeréséről van szó, az alapanyagtól a késztermékig.

 

PÁLINKASÉTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE – ÍGY KÉSZÜL KEDVENC HUNGARIKUMUNK

AVillányi Pálinka magyarbólyi pálinkakóstoló túráján lépésről lépésre haladunk a pálinkafőzés folyamatain, egészen a gyümölcs beérkezésétől a palackozásig. A 2-3 órás vezetett túra alatt megismerhetjük, hogyan dolgozzák fel a friss gyümölcsöket, hol történik a cefrézés és a főzés. Az érlelő helyiség és a palackozó/címkéző részleg mindennapi életébe is betekintést nyerhetünk.

 

NEM CSAK NÉZNI, KÓSTOLNI IS KELL

A túra végén 4 pálinkából álló pálinkakóstolón vesznek részt a látogatók, ezt a belépő ára tartalmazza. Egy külön erre a célra kialakított kóstolóhelyiségben tesztelhetjük a főzde legnépszerűbb termékeit. A kóstoló mellé pálinkakorcsolyákat szolgálnak fel a pálinkaszakértő, aki a túrát tartja. A pálinkakóstoló helyett a sofőrök részére lehetőség van házi szörpök kóstolójára is. A pálinkakóstoló helyiségben 8 fő részére tudunk kényelmesen helyet biztosítani. A pálinkakóstoló helyiségben pálinkabolt is üzemel, így van lehetőség kedvenc pálinkáink megvásárlására, szuvenír kiválasztására is.

Részleteket a Pálinkasétára való bejelentkezéshez a Villányi Pálinka oldalán olvashatnak.

                                                                 

JELENTKEZÉS A PÁLINKASÉTÁRA <

 

 

Vissza