A Pálinka Országkóstolón is érmekkel ünnepeltük a 10. születésnapunkat

2018-07-02

Egy jó pálinka testet melenget a hűvös időben, de a nyári hőségben sem vetünk meg belőle egy-egy kupicával, főleg, ha a magyar kiválóságok közül válogathatunk.   A saját kedvencek kiválasztása csak rajtunk múlik: az ízlésünk, a nedű karaktere, vagy az éppen az aktuális hangulatunk is elbillentheti a mérleg nyelvét. Az Agrárminisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács idén harmadik alkalommal rendezte meg a Pálinka Országkóstolót, hogy tisztelegjen  az egyik legismertebb hungarikumunk előtt. A díjazott választékból bárki kedvére mazsolázhat és kiválaszthatja új kedvenceit!

Nagy Sándor, a Villányi Pálinka általános igazgatója veszi át az elismeréseket

Az idei versenyre 48 pálinkaháztól összesesen 309 tétel érkezett, számunkra pedig nagy büszkeség, hogy a beküldött pálinkáink közül mindegyiket díjazta a zsűri.  A büszkeség mellett a munka is jobban megy Magyarbólyon a gyümölcsszedő szezonban, érmekkel a nyakunkban nagyobb  örömmel és  szívvel-lélekkel készülhetjük a 2018-as nedűket. Immáron 10 éve munkálkodunk azon, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, az elismerések is közelebb visznek bennünket e filozófia megvalósításához.

Díjazott büszkeségeink a 2018-as Országos Pálinka- és Tönkölypálinka Versenyen:

Arany
Delirium Kékszőlő Törkölypálinka
Villányi Cabernet Sauvignon Törkölypálinka
Villányi Ágyas Törkölypálinka
Ezüst
Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinka
Bronz
Villányi Válogatott Vörös Törkölypálinka 50%
Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka
Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka

Pálinkakiválóság

Villányi Ágyas Törkölypálinka
Villányi Cabernet Sauvignon Törkölypálinka

TOP Pálinkakiválóság
Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinka



25 bíró egységes szempontok alapján igyekezett megtalálni 2018 legjobb pálinkáját. A versenyre kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő termékekkel lehetett nevezni, ezeket az érzékszervi bírálat előtt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy komplex analitikai vizsgálattal is ellenőrizte. Ahogy a saját pálinkáink díjazásából is látszódik, a  bírák arany, ezüst vagy bronz minősítéseket adtak a legjobb tételeknek . A Magyarország legjobb pálinkája címet csak egyetlen pálinka nyerheti el, amelyet a 2018-as évjáratból a legjobb minőségűnek ítél meg a zsűri.
A Nemzeti Pálinkakiválóság Program független Pálinka Bíráló Bizottsága elé a 16 pont feletti tételek jutottak, melyekből 32 TOP pálinka kiválóság került a legkiválóbb tételek közé. Ime a Pálinkakiválóságok és TOP Pálinkakiválóságok 2018 eredményhirdetése.
Az év pálinkája a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin Szőlő Pálinkája lett. A Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje díjat az 1 Csepp Pálinka, a 10.000 palack feletti tétel díját pedig  a Bolyhos Ágyas Szilvapálinkának ítélte oda a zsűri. Ez utóbbi díjat tavaly a mi Magyarbólyi Pálinkafőzdénk Válogatott Vörös Törkölypálinkája hozta el.   

A Nemzeti Pálinkakiválóság Program kiválóságai és TOP kiválóságai a Pálinkakiválóságok Könyvében is elérhetőek lesznek, így egy helyen ismerhetjük majd  meg a csodálatos pálinka-alkotásokat és azok termelőit. A tetszetős kiadvány immár ötödik alkalommal készül el az Agrárminisztérium gondozásában. A tavaly létrehozott pálinka weboldalon számos, a témával kapcsolatos információ mellett a Pálinkakiválóságok Könyve is bárki számára hozzáférhető lesz elektronikus formában a kiadvány bemutatásával egy időben.

Vissza